Tuesday, July 28, 2015

TESTIMONI : Vivix Shaklee Alternatif kepada Pengambilan Steriod bagi Pesakit SLE

Salam,

Pertama kali saya mendengar tentang penyakit SLE ni ketika saya hadiri kelas pertama saya di bawah kumpulan jutawan Melaka.  Masa tu baru nak kenal dengan SHAKLEE, sanggup gi Melaka sebab zaman dolu2 susah nak dapat timba ilmu dari jutawan ni :)

Ramai jutawan dan ahli SHAKLEE lain yang hadir, berkongsi bagaimana mereka bermula dengan SHAKLEE, dan kebanyakkan kerana nak cari rawatan alternatif untuk sakit mereka.
Kemudian, sampai la giliran Kak Pah ni.  Memang saya tertarik melihat beliau sebab satu2nya yang memakai purdah.  Masa tu saya terus cakap dalam hati "Must be something interesting in SHAKLEE"  Saya jarang jumpa orang berpudah masuk MLM.  Lebih menarik lagi bila beliau cerita, beliau berpurdah setelah balik dari Umrah dan masa tu beliau sudah pun ahli Shaklee.  Dan mereka2 yang lain pun berkongsi dengan menekankan islamik konsep.  Terus saya kata Shaklee ni lain dari MLM lain yang saya pernah sertai.

Berbalik pada cerita Kak Pah tadi.
Beliau kata dia ada penyakit SLE.  Doktor kata harapan untuk hidup sangat tipis.  Masa tu saya terkejut sebab saya ingat kanser je penyakit yang kronik tapi masih ada rawatan yang boleh dilakukan.  Tapi beliau kata setiap penyakit pasti ada penawarnya, jadi beliau cuba Vivix yang beliau gelar sebagai tonik ajaib.  Alhamdulillah, katanya dengan izin Allah dia masih hidup lagi untuk bercakap hari itu.

Sebenarnya, kebelakangan ini saya banyak dengar pasal SLE.  Ada yang bergantung pada ubatan sehingga kini.  Ada yang terus berputus asa.  Ahli keluarga tidak tahu apa nak dilakukan kerana menganggap penyakit ini tiada ubatnya.  Oleh kerana itu, saya tergerak hati untuk kongsi cerita Kak Pah ni.  Mungkin cerita ini dapat memberi harapan untuk yang membaca blog saya.

Apa itu SLE?
Sistem imun biasanya melawan jangkitan dan bakteria berbahaya untuk menjaga tubuh yang sihat. Penyakit autoimun berlaku apabila sistem imun menyerang tubuh sendiri kerana ia terkeliru untuk sesuatu yang asing. Terdapat banyak penyakit autoimun, systemic lupus erythematosus (SLE) adalah salah satunya.  SLE juga dikenali sebagai "Lupus". 

Semua dah ada idea apa itu penyakit SLE?  Jom kita baca cerita Kak Pah yang di copy dari blognya yang lama melalui blog Kak Cery.  Kini beliau telah mengamalkan Vivix selama 4 tahun, status dari blog baru beliau.

~~~~x~~~~

Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya (itu kata doktor sains). Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:


  • Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia
  • 1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
  • 1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
  • 2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya...
  • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.

Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.

Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways).

Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT.."




~~~~x~~~~

Semoga cerita ini dapat memberi harapan kepada mereka yang menghidap penyakit yang sama.  Setiap penyakit pasti ada penawarnya kecuali mati.  Bulan ini Vivix ada PROMOSI hebat, jadi jangan lepaskan peluang.



Ingin menempah (Vivix SHAKLEE) untuk anda?
 Dapatkan konsultasi secara EKSKLUSIF dan HARGA ISTIMEWA khas untuk anda yang memilih Ardina2u Vitamin4Me

PM Admin : Dalina Ismail
Telegram/SMS/Whatsapp : 010-2264635
SMS : 019-3733976
IG : dalinaismail
Email : ardina5@gmail.com


Pengedar / Agen SAH SHAKLEE di Desa Pandan, Kg Pandan KL, Ampang, Serdang, Seri Kembangan, Putrajaya, Cyberjaya dan seluruh Malaysia.



Ingin keahlian PERCUMA? Klik sini.  




  • Penyakit kronik/kesihatan menyeluruh : Vivix
  • Sedang hamil : set 3M + Omega tanpa ALFALFA
  • Nak hamil : GLA+Alfalfa (isteri) dan Zinc+Vita E+CoQHealth (suami)
  • Nak Berpantang :    Set 3M + Zink
  • Nak Menyusu :    Set 3M
  • Nak Kurus :    Set 3M + Omega
  • Nak Kurus (2): Lecithin, Omega, Cinch, Alfalfa, Herblax 
  • Nak Cantik :    Set 3M sahaja or ADD On Vita E 
  • Nak baik dari Sakit2 Sendi/Lutut/Badan :    Set 3M + AJHT
  • Nak baik dari Sakit2 Sendi/Lutut/Badan (2) :    Osteomatrix, AJHT, Omega
  • Set Kanak-kanak + Otak Cerdas : Omega, Mealshake, Chewable C
  • Set Sembelit : Osteo + Omega
  • Set Buasir : Omega + Osteo + Zink
  • Set Sahur : ESP + Mealshake + Performance Drink
  • Set Denggi : Nutriferon + Performance Drink + Vivix
  • Set Detoks : DTX + Alfalfa + Garlic
  • Set Kolestrol / Jantung : CoqHealth + Omega + Phytocol + Garlic 
  • Set Anti-aging : Vivix + Collagen
  • 0 comments:

    Post a Comment

    Terima Kasih untuk pendapat anda :)

    Pengedar sah SHAKLEE untuk kawasan Desa Pandan, Kg Pandan KL, Ampang, Serdang, Seri Kembangan, Putrajaya dan seluruh Malaysia.

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dapatkan nasihat pakar kesihatan untuk masalah penyakit anda.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Rangkaian Vitamin SHAKLEE